«Ақмола облысы білім басқармасының Сандықтау ауданы бойынша білім бөлімі Дорогинка ауылының негізгі орта мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі    
Коммунальное государственное учреждение «Основная средняя школа села Дорогинка отдела образования по Сандыктаускому району управления образования Акмолинской области»

Біз соц.желілерде

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

Бракераж комиссиясы туралы ереже

Қаралды және қабылданды 
педагогикалық кеңесте
31.08.2022 ж. №_1 хаттама
 
  
"Дорогинка ауылының негізгі орта мектебі"КММ
_.директорының м. а. __________Искакова Д.К
 
 
ЕРЕЖЕ
мектеп бракераж комиссиясы туралы 
 
1. Жалпы ережелер
1.1. Білім беру мекемесін басқарудың алқалылық қағидаттарына негізделе отырып, сондай – ақ "Дорогинка ауылының негізгі орта мектебі" КММ (бұдан әрі-мектеп) Жарғысына сәйкес балаларды тамақтандыруды ұйымдастыруды, жеткізілетін өнімдердің сапасын бақылауды және мектепте тамақ дайындау және тарату кезінде санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтауды жүзеге асыру мақсатында бракераж комиссиясы құрылады және жұмыс істейді.
1.2. Бракераж комиссиясы өз қызметінде қолданыстағы санитарлық талаптарды, рецептер жинақтарын, технологиялық карталарды, мектептің нормативтік актілерін басшылыққа алады.
2. Бракераж комиссиясын құру тәртібі және оның құрамы
2.1. Бракераж комиссиясы мектеп директорының бұйрығымен бір оқу жылына құрылады.
2.2. Бракераж комиссиясының құрамына: мектеп директоры, мектептің медицина қызметкері, оқушылардың тамақтануына жауапты педагог қызметкер, ата-аналар комитетінің өкілі және ұйым басшысының қалауы бойынша өзге де қызметкерлер кіреді.
3. Комиссияның өкілеттіктері
3.1. Бракераж комиссиясы ас блогының жұмысына бақылауды жүзеге асырады, оның ішінде:
- күн сайын мәзірдің жасалуын қадағалайды;
- ас блогындағы жұмыстың ұйымдастырылуын, ыдыс-аяқтың, жабдықтар мен үй-жайлардың тазалығын, жабдықта, ыдыста, шаруашылық мүкәммалында таңбалаудың болуын бақылайды;
- азық-түлікті тасымалдау, жеткізу және түсіру кезінде санитарлық-гигиеналық нормалардың сақталуын бақылауды жүзеге асырады;
- тамақ өнімдерін өткізу мерзімдері мен тағам дайындау сапасын бақылауды жүзеге асырады;
- негізгі өнімдерді төсеу кезінде мезгіл-мезгіл қатысады, тағамдардың шығуын тексереді;
- азық-түлік өнімдерін сақтауға арналған қойма және басқа да үй-жайлардың жарамдылығын, сондай-ақ оларды сақтау шарттарын тексереді;
- тәуліктік сынаманың болуын тексереді;
- тағамның оқушылардың негізгі тағамдық заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкестігін тексереді;
- ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын қадағалайды;
- дайын өнімнің сапасын бақылауды жүзеге асырады, дайын тағамға органолептикалық бағалау жүргізеді
3.2. Бракераж комиссиясының құқығы бар:
- кез келген уақытта ас блогының санитарлық жағдайын тексеру;
- өнімнің шығуын тексеру;
- тәуліктік сынаманың болуын бақылау;
- пісіру процесінің технологиялық карталарға сәйкестігін тексеру;
- жеткізілетін өнімнің сапасын тексеру;
- бюджет қаражаты есебінен тамақтанатын оқушылар үшін екі апталық мәзірдің әртүрлілігі мен сақталуын бақылау;
- азық-түлікті сақтау ережелерінің сақталуын тексеру;
- мектеп басшылығының қарауына тамақтану сапасын жақсарту және қызмет көрсету мәдениетін арттыру бойынша ұсыныстар енгізу.
4. Тамақтануды бағалау
4.1. Тағамдардың шығуын, олардың сапасын тексеру нәтижелері бракераж журналында көрсетіледі. 
4.2. Қандай да бір бұзушылықтар, ескертулер анықталған жағдайда бракераж комиссиясы ескертулерді жою жөнінде қажетті шаралар қабылданғанға дейін дайын тағамды беруді тоқтата тұруға құқылы;
4.3. Балаларды тамақтандыруды ұйымдастыруда комиссия белгілеген ескертулер мен бұзушылықтар бракераж журналына енгізіледі, тексеру актісі нысанында ресімделеді.
4.4. Комиссия шешімдерін мектеп басшылығы мен ас блогы қызметкерлеріне орындауға міндетті.
Жаңартылған күні: 27.02.2023 17:50
Құрылған күні: 27.02.2023 17:50

Текст